• Verkkokauppa on siirtynyt www.kukkatarhurit.fi
  • Verkkokauppa on siirtynyt www.kukkatarhurit.fi

Tulppaani Brown Sugar (10 kpl)

Varasto loppu
Toimitusaika: 30 päivä(ä)

Kuvaus

Brown Sugar

Tulipa


Muoto/ryhmä: Triumph

Väri: Kuparin-oranssi

Korkeus: 50-60 cm

Tuoksu: Hunajainen

Kukinta-aika: Huhti-toukokuu (aikainen)

Sipulin koko: 11/12


Brown Sugar huumaa tuoksullaan. Pitkä aikaisin kukkiva kuparin-oranssiin sävyttyvä triumph tulppaani kukkii pitkään isoin kukin.


Pakkaus sisältää 10 sipulia


**Sipulit toimitetaan mahdollisimman pian, kun tuotteet saapuvat varastolle syyskuun alkupuolella**


Tulppaanien istutus- ja hoito-ohjeet

Istutussyvyys: kolme kertaa sipulin korkeus, useimmiten noin 10-15 cm

Istutusväli: Kukkapenkkiin istuttaessa 5-10 cm, yksivuotisina leikkokukkina tai jos nostat sipulit kukinnan jälkeen ylös sipulit voivat olla yhtä tiiviisti, kun munat kennossa, kuitenkaan koskettamatta toisiaan.

Istutusajankohta: syys-marraskuussa (ilmojen viiletessä)

Kasvupaikka: aurinkoinen, (puolivarjoinen)

Kasvualusta: vettäläpäisevä

Muuta: Kastele istutus, jos maa on kuiva. Sipuli tarvitsee kosteutta juurtuakseen.


Leikkotulppaanit: Nostamalla koko kasvin sipulin kanssa, saat kukalle pidemmän varren tai voit jopa laittaa kukan maljakkoon sipulin kanssa (huomioi tällöin, ettei sipuli pääse mätänemään liiassa vedessä). Voit istuttaa sipulin takaisin syksyllä maahan. Huomaa kuitenkin, että nostettu sipuli, joka ei ole päässyt lakastumaan ja keräämään kasvuun uutta voimaa varresta ja lehdistä, kasvattaa ensi vuonna heikomman kukan riippuen lajikkeesta. Jos puutarhassa on tilaa kannattaa aina kokeilla ja istuttaa kuivassa ja viileässä säilytetty sipuli syksyllä uudestaan. Pidemmät lajikkeet tekevät usein niin pitkän varren, ettei kotipuutarhurin ole välttämättä pakko nostaa koko sipulia ollenkaan. Jos varren pituus riittää, jätä sipulille muutama lehtipari palautuakseen ja annan niiden lakastua normaalisti. Tällöin sipuli saattaa kukkia yhtä kauniina kuin ensimmäisenäkin vuotena.


Puutarhatarkoituksiin: Kuihtuneen kukan siemenkota kannattaa poistaa, ettei tulppaani kuluta voimia turhaan siementen tekoon. Tulppaani kerää lehdistä ravinteet ja varastoivat ne taas sipuliin. Älä siis leikkaa tulppaanin kuihtuvia lehtiä pois kukinnan jälkeen. Suunnittele istutus hyvin, että jotain muuta kasvaa tulppaanikukinnan jälkeen samaan paikkaan ja peittää kuihtuvat lehdet. Riippuen lajikkeesta tulppaanit kasvavat vuodesta toiseen, toiset taantuvat muutamassa vuodessa. Sipuilin voi nostaa muutaman vuoden välein ylös ja erotella sivusipulit omiin paikkoihin voimistumaan. Kaikki tulppaanit eivät tee sivusipuleita.