• Verkkokauppa on siirtynyt www.kukkatarhurit.fi
  • Verkkokauppa on siirtynyt www.kukkatarhurit.fi

Soil blocker Micro

Varasto loppu
Toimitusaika: 3 päivä(ä)

Kuvaus

Käytän suurimmaksi osaksi leikkokukkien taimikasvatuksessa tätä työkalua.

Tämä tuote mullisti oman taimikasvatuksen keväällä 2020. Tämän myötä pääsin eroon ohuista hajoilevista muoviruukuista, niiden pesemisestä, säilömisestä sekä saan taimeni mahtumaan paljon pienempään tilaan keväisin, kun kasvilamppujen alle ei meinaa muuten taimet mahtua. Koska niin moni seuraajistani kyseli tuotteen perään, päätin ottaa myyntiin pienen erän aitoja Englannissa valmistettuja Soil Blockereita.


Soil Blocker prässää kasvualustasta kuutioita. Micro kokoinen prässi luo 20 pientä kuutiota, joihin on näin helppo kylvää kuhunkin yksi siemen kerrallaan ikäänkuin kennostoon. Olen itse kokenut, että yhdessä Soil Blocker kuutioiden sekä pinnalle ripotellun vermikuliitin ansiosta oma itävyysprosentti on ollut usein jopa 100 %, kuten kuvista näkyy. Pienten micro kuutioiden kanssa pitää olla tarkkana, ettei ne pääse kuivahtamaan. Päivittäinen ja joskus jopa kahdesti päivittäin tarkkailu on paikallaan, mikäli päivä on ollut kuuma. Kuutioiden alla voi käyttää hyvin vaikka sushirasioita, jolloin saat kätevästi taimille myös alkuvaiheeseen pienen kasvihuonekuvun.


Soil Blockerin kanssa käytetään yleensä itse sekoitettua kasvualustaa, mutta olen myös onnistunut tekemään kuutioita valmiista pussimullasta. Ennen prässäämistä tulee kuitenkin siivota multa suurimmista roskista, että kuutioiden teko onnistuu vaivatta. Tilaajat saavat muutaman erilaisen reseptin hyviksi todetuista kasvualustoista, jotka pitävät kuutiot paremmin kasassa, kuin valmis kasvualusta.


Soil Blocker Micro

  • Yhdellä prässäyksellä 20 pientä 2 cm multakuutiota, joissa on pieni kuoppa siemenelle.
  • Kestävä tuote vuosiksi eteenpäin.
  • Tuotteen valmistaa Englantilainen perheyritys.


Soil Blockerin hyötyjä

  • Tarvitset todella pienen tilan esikasvatuksille joka mahdollisesti vähentää tarvetta hankkia lisää kasvulamppuja.
  • Voit poistaa helposti kuutiot, jotka eivät itäneet, eikä ne näin vie tilaa kennostossa ja esikasvatuspaikalla.
  • Et tarvitse enää muovisia esikasvatustuotteita, vältyt niiden pesulta ja säilömiseltä. Mikromuovi vähenee.
  • Vähentää juurien kiertymistä taimipaakun ympärille. Juuren saavuttaessa kuution sivun, se lopettaa kasvun ja keskittyy haaromaan juuristoa taimipaakun sisällä, joka luo terveempiä pieniä taimia. #airpruning
  • Kouliminen on helppoa, kun taimet ovat jo omissa soluissaan, eikä niitä tarvitse kaivaa kennoista tai erotella toisista taimista, joka usein stressaa pieniä taimia.
  • Tuote on edullinen ja huoltovapaa.


Maailmanlaajuisen raaka-ainepulan sekä rahtikustannusten nousun vuoksi soil blockerien hinnat nousi 1.1.2023.