• Verkkokauppa on siirtynyt www.kukkatarhurit.fi
 • Verkkokauppa on siirtynyt www.kukkatarhurit.fi

Soil blocker setti

Varasto loppu

Kuvaus

Käytän suurimmaksi osaksi leikkokukkien taimikasvatuksessa tätä työkalua.

Tämä tuote mullisti oman taimikasvatuksen keväällä 2020. Tämän myötä pääsin eroon ohuista hajoilevista muoviruukuista, niiden pesemisestä, säilömisestä sekä saan taimeni mahtumaan paljon pienempään tilaan keväisin, kun kasvilampuista on pulaa. Koska niin moni seuraajistani kyseli tuotteen perään, päätin ottaa myyntiin pienen erän aitoja Englannissa valmistettuja Soil Blockereita.


Soil Blocker on siis multakuutioiden prässääjä. Tässä setissä on mukana sekä Micro 20 sekä Mini 4 Soil Blockerit. Soil Blocker Micro 20 luo 20 pientä multakuutiota, joihin on helppo kylvää kuhunkin yksi siemen kerrallaan. Olen itse kokenut, että yhdessä Soil Blocker kuutioiden sekä pinnalle ripotellun vermikuliitin ansiosta oma itävyysprosentti on ollut usein jopa 100 %, kuten kuvista näkyy. Pienten micro kuutioiden kanssa pitää olla kuitenkin tarkkana, ettei ne pääse kuivahtamaan. Päivittäinen ja joskus jopa kahdesti päivittäin tarkkailu on paikallaan, mikäli päivä on ollut kuuma. Kuutioiden alla voi käyttää hyvin vaikka sushirasioita, jolloin saat kätevästi taimille myös alkuvaiheeseen pienen kasvihuonekuvun.


Kun taimet ovat kasvaneet pienissä micro kuutioissa niin kauan, että on aika koulia, tulee Soil Blocker Mini 4 vuoroon. Saat tehtyä Mini 4 aina neljä suurempaa multapaakkua, joihin voit valmiiksi myös painaa micro kokoiselle kuutiolle paikan. Kouliminen nopeutuu merkittävästi, kun kuutio vain asetetaan omaan kuoppaansa. Mini 4 kokoisia paakkuja voi käyttää hyvin myös siemenkylvöille. Esimerkiksi erilaiset herneet ja pavut pitävät erityisesti tästä koosta sekä muut suuremmat siemenet kuten vaikkapa kelloköynös, auuringonkukka ja mustasilmäsusanna. Setissä on mukana myös lisäosa, jolla paakkuun saa tehtyä hieman syvemmän siemenkolon suuremmille siemenille.


Soil Blockerin kanssa käytetään yleensä itse sekoitettua kasvualustaa, mutta olen myös onnistunut tekemään kuutioita valmiista pussimullasta. Ennen prässäämistä tulee kuitenkin siivota multa suurimmista roskista, että kuutioiden teko onnistuu vaivatta. Tilaajat saavat muutaman erilaisen reseptin hyviksi todetuista kasvualustoista, jotka pitävät kuutiot paremmin kasassa, kuin valmis kasvualusta.


Soil Blocker Micro ja Mini 4

 • Yhdellä prässäyksellä 20 pientä 2 cm multakuutiota, joissa on pieni kuoppa siemenelle.
 • Yhdellä prässäyksellä 4 multakuutiota, jotka ovat 5 cm kokoisia.
 • 4 kpl lisäke, jolla teet valmiit paikat micro kokoisille multakuutioille
 • 4 kpl lisäke, jolla teet syvemmät siemenpaikat multakuutioon valmiiksi
 • Kestävä tuote vuosiksi eteenpäin.
 • Tuotteen valmistaa Englantilainen perheyritys.


Soil Blockerin hyötyjä

 • Tarvitset todella pienen tilan esikasvatuksille joka mahdollisesti vähentää tarvetta hankkia lisää kasvulamppuja.
 • Voit poistaa helposti kuutiot, jotka eivät itäneet, eikä ne näin vie tilaa kennostossa ja esikasvatuspaikalla.
 • Et tarvitse enää muovisia esikasvatustuotteita, vältyt niiden pesulta ja säilömiseltä. Mikromuovi vähenee.
 • Vähentää juurien kiertymistä taimipaakun ympärille. Juuren saavuttaessa kuution sivun, se lopettaa kasvun ja keskittyy haaromaan juuristoa taimipaakun sisällä, joka luo terveempiä pieniä taimia. #airpruning
 • Kouliminen on helppoa, kun taimet ovat jo omissa soluissaan, eikä niitä tarvitse kaivaa kennoista tai erotella toisista taimista, joka usein stressaa pieniä taimia.
 • Tuote on edullinen ja huoltovapaa.


Maailmanlaajuisen raaka-ainepulan sekä rahtikustannusten nousun vuoksi soil blockerien hinnat nousivat 1.1.2023.